Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, si-a cerut scuze public, duminica, printr-o postare pentru modul in care reteaua sa de socializare a fost folosita pentru a diviza oameni, potrivitThe Telegraph.

HotNews.roFoto: Hotnews

Facebook se afla sub presiuni intense pentru a opri valul de "fake news" (stiri false) care a luat amploare in ultima vreme, iar Zuckerberg a recunoscut ca a subestimat problema dezinformarii din timpul campaniei electorale din SUA de anul trecut.

"In aceasta seara se incheie Yom Kippur, cea mai sfanta zi a anului pentru evrei, momentul cand ne gandim la anul care a trecut si cerem iertare pentru greselile noastre. Pe cei pe care i-am ranit anul acesta, le cer iertare si voi incerca sa fiu mai bun. Pentru felul in care munca mea a fost folosita pentru a diviza oamenii, in loc sa ne aduca laolalta, imi cer iertare si voi lucra pentru a face mai bine. Fie ca toti sa fim mai buni in anul urmator si fie ca toti sa va aflati scrisi in cartea vietii", a scris Zuckerberg pe Facebook.

Fondatorul retelei a negat acuzatiile ca Facebook a ajutat la raspandirea de stiri false si ca agentii rusi au cumparat anunturi pentru a influenta rezultatul alegerilor prezidentiale din SUA.

Site-ul a inaintat deja Congresului SUA peste 3.000 de anunturi comerciale cumparate de rusi, ca dovezi intr-o investigatie ce vizeaza influenta Kremlinului asupra alegerilor din 2016.