Fostul jucator de fotbal american O.J. Simpson a fost eliberat conditionat, dupa ce acesta si-a petrecut ultimii noua ani in spatele gratiilor pentru un jaf armat din Las Vegas, anunta News.ro citand CNN.

O.J. Simpson cand a fost condamnat, in 2008Foto: AGERPRES

"O.J. Simpson a fost eliberat, este un om liber", a declarat Brooke Keast, purtator de cuvant al Sistemului Penitenciar din Nevada.

Simpson a iesit din inchisoare duminica dimineata, fiind asteptat de un prieten.

In iulie, autoritatile din Nevada au decis in favoarea eliberarii conditionate a fostului jucator de fotbal american.

O.J. Simpson a implinit recent 70 de ani.

Dupa ce autoritatile au decis in favoarea eliberarii lui, Sistemul Penitenciar din Nevada a luat masuri pentru a-l proteja pe Simpson, acesta fiind mutat singur intr-o celula.

"Ultimul lucru pe care ni-l doream era ca vreun prizonier sa incerce sa devina celebru dupa ce-l ataca pe Simpson", a spus Keast.

"Juice", asa cum era cunoscut in perioada de glorie, a petrecut noua ani dupa gratii, din totalul de 33, dupa ce a fost condamnat in 2008 pentru rapire si jaf armat la un hotel din Las Vegas.

Acesta nu a fost primul sau proces. El a fost achitat in 1995 pentru uciderea fostei sale sotii, Nicole Brown Simpson, si a prietenului acesteia, Ron Goldman. "Procesul secolului", cum a fost supranumit, a starnit controverse aprinse in Statele Unite.

Fostul star al fotbalului american a fost descris de autoritati drept un detinut model la penitenciarul Lovelock, de securitate medie, aflat in desertul Nevada.