Mai multe rachete nord-coreene au fost transferate recent de la un centru situat langa Phenian, a anuntat televiziunea de stat sud-coreeana, conform News.ro care citeaza Reuters.

Conform sursei citate, oficiali americani si sud-coreeni din serviciile de informatii sustin ca au fost detectate transporturi de rachete de la Centrul nord-coreean de cercetare si dezvoltare in domeniul rachetelor din Sanum-dong, in zona de nord a Phenianului.

Nu s-a precizat cand sau unde au fost transferate rachetele.

Acestea ar putea fi fie de tip Hwasong - 12, cu raza medie de actiune, sau rachete intercontinentale de tip Hwasong - 14, in conditiile in care centrul de la Sanum-dong este specializat in producerea rachetelor intercontinentale.

O sursa din Ministerul sud-coreean al Apararii a declarat ca nu poate confirma detaliile acestei informatii sau daca au existat activitati neobisnuite in zona mentionata.

Oficialii sud-coreeni au exprimat ingrijorarea ca Phenianul ar putea initia mai multe actiuni provocatoare in apropierea aniversarii Partidului Comunist, in 10 octombrie sau, posibil, cu ocazia Congresului Partidului Comunist Chinez, in 18 octombrie.

Ce urmare a tensiunilor in crestere din Peninsula Coreeana, Coreea de Sud si SUA au organizat recent in Coreea de Sud primul exercitiu de antrenament pentru aparare aeriana.