O inalta responsabila a diplomatiei nord-coreene a fost primita vineri, pentru "consultari", la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, pe fondul crizei nucleare intre Phenian si Washington, a anuntat diplomatia rusa intr-un comunicat, citat de AFP.

Directoarea Departamentului pentru America de Nord din cadrul Ministerului nord-coreean de Externe, Choe Son-Hui, a avut o intrevedere la Moscova cu ambasadorul itinerant al diplomatiei ruse, Oleg Burmistrov, si a fost primita de adjunctul ministrului rus de externe Igor Morgulov, "pentru un schimb detaliat de opinii asupra situatiei din Peninsula Coreeana", precizeaza comunicatul, conform Agerpres. In timpul acestor convorbiri, partea rusa si-a confirmat deschiderea pentru eforturi comune in vederea gasirii unei solutii prin mijloace pasnice si politico-diplomatice, potrivit aceleiasi surse.

Aceste consultari intervin in toiul unei grave crize nucleare intre SUA si Coreea de Nord, ai caror lideri isi amplifica amenintarile reciproce, dupa cel mai recent test nuclear nord-coreean de la inceputul lui septembrie.

Presedintele american a amenintat saptamana trecuta, in fata Adunarii Generale a ONU, ca va "distruge in totalitate" Coreea de Nord. El l-a calificat de asemenea pe Kim Jong-Un drept "omul-racheta" imbarcat pentru "o misiune sinucigasa".

La randul sau, Kim Jong-Un s-a lansat intr-un atac personal impotriva presedintelui american, pe care l-a calificat drept "ramolit si deranjat mintal".

Tensiunile au atins un nou punct culminant luni, cand Phenianul a acuzat Washingtonul ca i-a "declarat razboi".