Cel putin 22 de persoane au fost ucise, iar alte aproximativ 30 au fost ranite intr-o busculada intr-o gara la Mumbai, anunta oficiali indieni, relateaza BBC, citat de News.ro. Un bilant anterior anuntat cel putin 15 morti si aproximativ 20 de raniti.

Incidentul a avut loc la Gara Elphinstone, care leaga doua dintre principalele linii locale in oras, a fost provocat de supraaglomeratie si ploaie, potrivit acestor oficiali.

Ranitii au fost condusi la un spital situat in apropiere, iar oficiali de rang inalt indomeniul feroviar se aflau la fata locului.

Busculada a vut loc pe un pod pietonal care conduce catre gara.

Un purtator de cuvant al cailor ferate, Anil Saxena, a declarat pentru presa ca podul era aglomerat din cauza ca numerosi pasageri, care au venit sa adaposteasca pe el de o ploaie torentiala, au plecat de la gara in acelasi timp.

Potrivit lui Yogita Limaye de la BBC, incidentul aduce din nou in centrul atentiei infrastructura transporturilor din Mumbai, denuntata frecvent ca insuficienta, avand in vedere milioanele de oameni care o folosesc zilnic.