Cel putin sapte tone de struguri au fost furate noaptea din podgorii din cunoscuta zona viticola Bordeaux, in conditiile unei recolte dezastruoase, provocata de vremea proasta, scrieGuardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

In trei podgorii s-au furat struguri si chiar vite de vie intregi de la mijlocul lunii septembrie si pana acum, spun politistii.

Potrivit acestora, circa sase tone si jumatate de struguri au disparut dintr-o podgorie din Genissac, de langa faimoasa regiune Saint Emilion, politistii adaugand ca furturile au fost cu siguranta facute de viticultori profesionisti.

Circa 600-700 de kilograme de struguri au fost sustrase dintr-o podgorie din Pomerol, care produce vinuri rosii de inalta calitate.

De asemenea, hotii au luat 500 de vite de vie dintr-o podgorie din Montagne, afirma politia.

Un al patrulea furt a avut loc in Lalande-dePomerol, scrie presa locala.

Furturile de struguri nu sunt un fenomen neobisnuit, dar anul acesta a crescut considerabil, probabil din cauza recoltei mici. “Exista o mare tentatie sa te servesti din podgoria vecina”, a declarat AFP un expert al sectorului.

Franta a avut anul acesta cea mai slaba productie de struguri de dupa 1945 din cauza unui martie prea calduros, urmat de un inghet in aprilie.