Phenianul l-a acuzat, joi, pe presedintele american Donald Trump, pe care l-a numit "batranul nebun", ca "exploateaza" moartea studentului american Otto Warmbier, care a decedat in iunie anul acesta, la o saptamana dupa repatrierea sa din Coreea de Nord, in stare de coma, si despre care liderul de la Casa Alba a afirmat ca a fost "torturat sever", relateaza AFP.

"Trump si clica sa, cu propaganda lor impotriva Coreei de Nord, exploateaza inca o data moartea lui Otto Warmbier", a transmis Ministerul Afacerilor Externe de la Phenian, citat de AFP.

Otto Warmbier, studentul american in varsta de 22 de ani care a fost tinut captiv in Coreea de Nord timp de 17 luni si repatriat in Statele Unite in stare de coma, a murit saptamana trecuta.

Autoritatile nord-coreene au invocat ca studentul, care se afla ca turist la Phenian, ar fi luat din hotel o brosura de propaganda pe care era chipul lui Kim Jong-Il, fapt considerat infractiune in Coreea de Nord.

Tatal lui Warmbier sustine insa ca povestea cu pliantul este fabricata si ca acesta ar fi fost rapit la aeroport in timp ce se pregatea sa plece din tara.

Otto Warmbier a ajuns in Coreea de Nord dupa ce vizitase China, iar acolo ar fi folosit oferta unei agentii de turism care oferea excursii in tara vecina. Tatal sau a povestit ca Otto era o fire aventuroasa si ca ar fi cumparat excursia din curiozitate.