Paul Horner, scriitorul care a devenit notoriu pentru ca a influentat rezultatul alegerilor prezidentiale din SUA prin raspandirea de stiri false distribuite pe retelele de socializare, a murit la varsta de 38 de ani din cauza unei supradoze in locuinta sa din Laveen, Arizona potrivitBBC.

Paul HornerFoto: youtube.com

Potrivit politiei, in trecutul sau exista episoade de abuz de droguri, pe baza de prescriptie medicala, iar anchetatorii spun ca la fata locului s-au gasit dovezi care sugereaza o supradoza accidentala drept cauza a decesului.

Printre stirile false pe care le-a lansat, Horner sustine ca se numara povestea cu Obama musulman radical sau homosexual precum si cele in care se spunea ca protestatarii anti Trump erau platiti cu mii de dolari.

Stirile fabricate de catre Horner au fost distribuite chiar si de catre Eric Trump, fiul presedintelui SUA, si de catre managerul de campanie, Corey Lewandowski, care au postat un articolul "despre protestatarii care au fost platiti 3000 de dolari pentru a demonstra impotriva candidatului republican."

Multe dintre site-urile lui Horner, cum ar fi newsexaminer.net, aveau nume care sugerau o falsa legitimitate.

"In mod cert, oamenii sunt idioti. Ei disemineaza informatiile fara sa le verifice. Asa a fost ales presedinte Donald Trump. Stirile mele false ajungeau, in mod constant, la sustinatorii lui Trump. Chiar cred ca Donald Trump a ajuns la Casa Alba datorita mie", declara acesta la scurt timp dupa alegeri.

Mai mult, publicistul a sustinut ca-l "uraste pe Trump" si ca nu a urmarit sa-l ajute.

Intr-un interviu pentru CNN, Horner a sustinut ca a inventat acele povesti ca forma de "satira politica".