Milioane de locuitori ai Puerto Rico traiesc in conditii primitive fara electricitate, apa sau combustibil suficient pentru masinile lor, totul la o saptamana de la dezastrul produs de uraganul Maria, potrivitCNN.

Puerto Rico la cateva ore de la dezastruFoto: YouTube

In fiecare dimineata inainte de rasaritul soarelui, zeci de oameni asteapta in fata benzinariilor cu canistre de plastic deoarece au nevoie de combustibil pentru a-si alimenta masinile in caz de urgenta sau pentru a mentine functionarea generatoarelor acasa.

Aproximativ 97% dintre cei 3,4 milioane de locuitori ai insulei se afla inca in "miercurea intunecata", la o saptamana dupa ce uraganul Maria a lovit Puerto Rico, potrivit guvernatorului Ricardo Rossello. De asemenea, aproape jumatate dintre locuitori nu au apa potabila si nu exista suficiente alimente incat sa ajunga pentru toate persoanele afectate de dezastrul natural.

O femeie a declarat pentru CNN ca nu beneficiaza nici de apa, nici de mancare, iar pentru a-si tine cei doi nepoti in viata a inceput sa bea apa de ploaie si sa manance biscuiti cu portia.

Uraganul a ucis 16 persoane in Puerto Rico, 27 in insula Dominica si o persoana in Insulele Virgine Americane.