Un singur individ, inculpat pentru tentativa de crima, a mai ramas marti in arest pentru atentatul de la metroul din Londra, comis la 15 septembrie, trei suspecti fiind eliberati fara sa fie pusi sub urmarire penala, a anuntat politia britanica, scrie AFP citata de Agerpres.

Cei trei barbati, in varsta de 20, 25 si 30 de ani, au fost retinuti saptamana trecuta in Tara Galilor in cadrul legislatiei antiteroriste. Dintre cei sapte indivizi arestati ca urmare a atentatului, soldat cu 30 de raniti usor, sase au fost eliberati.

Un tanar in varsta de 18 ani a fost pus sub acuzatie vineri pentru tentativa de crima si utilizare de explozivi. Ahmed Hassan fusese arestat la o zi dupa atac, la Dover (sud-estul Angliei), un punct de tranzit spre celalalt mal al Canalului Manecii.

Plasata intr-o punga din plastic, bomba, care nu s-a detonat corespunzator, includea un cronometru si continea lame de cutit si suruburi destinate sa fie proiectate de explozie, dimineata la o ora de varf, intr-un vagon de metrou in statia Parsons Green.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic, insa autoritatile britanice se arata circumspecte.

Atentatul din metroul din Londra este al cincilea care a avut loc in Marea Britanie in ultimele sase luni. Treizeci si cinci de persoane au fost ucise in atacuri precedente.