Washingtonul a anuntat marti adoptarea de sanctiuni impotriva a 8 banci nord-coreene si a 26 de persoane acuzate ca sustin financiar dezvoltarea programului nuclear al Coreei de Nord, informeaza AFP.

"Vizam banci nord-coreene si facilitatori de surse de finantare care reprezinta bancile nord-coreene in intreaga lume", a afirmat secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, subliniind strategia americana de "izolare totala" a Coreei de Nord, pentru a se ajunge la denuclearizarea peninsulei coreene.

"Indivizii sanctionati astazi sunt cetateni nord-coreeni ce opereaza in China, Rusia, Libia si Emiratele Arabe Unite, in calitatea lor de reprezentanti ai bancilor nord-coreene" in aceste tari, precizeaza Trezoreria americana intr-un comunicat.

"Ca urmare a deciziei de astazi, toate bunurile si activele persoanelor vizate vor fi blocate sau puse sub control in Statele Unite", a indicat aceeasi sursa.

Printre bancile vizate figureaza Agricultural Development Bank, Hana Banking Corporation, International Industrial Development Bank, precum si Jinmyong Joint Bank.

Acest anunt vine la mai putin de o saptamana dupa ce Statele Unite si-au inasprit arsenalul de sanctiuni economice vizand persoane si companii acuzate ca au sprijinit programul militar nord-coreean.