Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov a declarat luni ca "politica americana cu doua fete" este vinovata pentru moartea generalului Valeri Asapov, in Siria, relateaza Reuters.

Ministerul rus al Apararii a anuntat ca Asapov a fost ucis de Statul Islamic, in apropiere de Deir Ezzor, citeaza news.ro.

Moscova s-a plans in legatura cu ceea ce a sugerat ca ar fi legaturi suspecte de prietenie intre militiile sustinute de SUA si combatantii Statului Islamic din zona si a acuzat Washingtonul caa incearca sa opreasca astfel avansarea armatei siriene.

"Moartea comandantului rus este pretul, pretul insangerat, pentru politica americana cu doua fete din Siria", a spus Riabkov.

El a pus sub semnul intrebarii intentia Washingtonului de a lupta impotriva ISIS.

"Partea americana declara ca este interesata de eliminarea ISIS (...), dar o parte dintre actiunile sale arata ca face opusul, iar unele obiective politice si geopolitice sunt mai importante pentru Washington", a adaugat el.

Anterior, militii siriene sustinute de SUA au afirmat ca avioan de lupta rusa le-au lovit pozitiile din provincia Deir Ezzor, in apropiere de un camp gazeifer cucerit saptamana trecuta de Statul Islamic. Rusia a negat acest lucru.