Fostul parlamentar american Anthony Weiner, favorit la primaria New York-ul inainte ca intreaga sa cariera sa se prabuseasca dupa ce a trimis mesaje cu continut sexual unei adolescente, a fost condamnat luni la 21 de luni de inchisoare cu executare, anunta AFP.

Anthony WeinerFoto: Agerpres/AP

Judecatoarea unui tribunal federal din Manhattan, Denise L. Cote,, l-a declarat vinovat pentru trimitere de elemente obscene unei minore sub 16 ani. In plus, Anthony Weiner a facut comentarii sexuale intr-o discutie cu o tanara de 15 ani.

La pronuntarea sentintei pentru faptele petrecute intre ianuarie si martie 2016, Anthony Weiner si-a ascuns fata in mani si a inceput sa planga.

Pedeapsa este insotita de o perioada de trei ani de libertate conditionata pentru acest fost star al politicii, cunoscut si pentru faptul ca era casatorit cu o consiliera apropiata a lui Hillary Clinton, Huma Abedin.

Barbatul de 53 de ani a pledat vinovat si nu mai are astfel posibilitatea sa faca apel.

Weiner, care a fost la un moment dat favorit pentru primaria New Yorkului, a demisionat din Congres in iunie 2011, dupa scandaluri legate de mesaje cu continut sexual trimise pe diverse retele sociale.