Venezuela a acuzat luni Statele Unite ca exercita un "terorism psihologic", dupa decizia Washingtonului de a interzice intrarea pe teritoriul american anumitor cetateni venezueleni, scrie AFP.

Nicolas MaduroFoto: Agerpres/Xinhua

Aceasta decizie este "incompatibila cu dreptul international si constituie o forma de terorism psihologic si politic", a afirmat Ministerul de Externe de la Caracas, intr-un comunicat.

Coreea de Nord, Venezuela si Ciad au fost incluse duminica pe lista tarilor vizate de decretul american anti-imigratie, pentru deficiente de securitate privind calatorii si lipsa de cooperare cu Washingtonul.

Noul text interzice sau limiteaza intrarea in Statele Unite a cetatenilor straini din opt tari in total, intre care Iran, Libia, Siria, Somalia si Yemen. In schimb, Sudanul, una din cele sase tari musulmane vizate de precedentul ordin, a fost scos de pe lista.

Masurile de restrictie sunt diferite in functie de tara. Toti cetatenii din Coreea de Nord si Ciad au interzis accesul pe teritoriul american, in timp ce in cazul Venezuelei interdictia se limiteaza la o lunga lista de oficiali guvernamentali impreuna cu familiile lor.