Presa nord-coreeana a publicat inca un clip de propaganda, in video fiind prezentate distrugerea unui avion si aunor nave de razboi americane, noteazaTelegraph.

Portavion american luat la tinta de propaganda PhenianuluiFoto: Captura Telegraph

Clipul de circa un minut si jumatate a fost postat sambata de site-ul de stiri DPRK Today la cateva ore dupa ce BOmbardiere B-1B Lancer ale US Air Force au zburat, intr-o demonstratie de forta, pe langa coastele Coreii de Nord.

Clipul de propaganda al Phenianului incepe cu fotografii ale lui Donald Trump, care este prezentat ca |un nebun”.

Apoi, imaginile video arata lansarea unei serii de rachete Pukguksong, urmata de “explozia”, generata pe computer a unui avion de luta F-35 si a unui bombardier Lancer.

In continuare, o racheta trasa de pe un submarin este prezentata ca si cum ar lovi nava USS Carl Vinson, Portavionul de 103.000 de tone ste nava amiral a Carrier Strike Croup 1 si a facut, in iunie, exercitii cu alt portavion nuclear, USS Ronald Reagan, pe langa Coreea de Nord.

Principalul organ de propaganda al Coreei de Nord arata si in luna martie imagini cu un portavion si cu un bombardier american in flacari.

Uriminzokkiri TV a prezentat in primavara un videoclip de 170 de secunde cu ceea ce pare a fi portavionul american USS Carl Vinson cuprins de flacari dupa ce a fost luat in vizorul armelor comuniste.

Portavocea pentru internet a regimului de la Phenian afirma ca un cutit va strapunge gatul portavionului in timp ce bombardierul strategic B-1B va cadea din cer dupa o grindina de foc.