Ppresedintele moldovean Igor Dodon a mers in acest weekend la pescuit impreuna cu unul dintre fii sai si a postat pe Facebook doua imagini, in care apare cu un peste in brate de aproape un metru lungime si aproximativ 10 kilograme, noteazaUnimedia.

Igor Dodon la pescuitFoto: Facebook / Igor Dodon

Valeriu Munteanu, fost ministru al mediului, sustine ca pestele prins de seful statului a fost scos din ape cu mult inainte de a fi fotografiat.

"Fitofagul nu musca niciun fel de momeala, decat din intamplare unele momeli artificiale asemanatoare cu pufuletii, si aproape niciun pescar sportiv nu se poate lauda ca a prins fitofag cu undita.

Dodon pretinde ca a prins pestele la 'planton' (a vrut sa spuna plancton). Sa se filmeze cum pune el in carlig planctonul, adica algele microscopice cu care pretinde ca a prins pestele. :) Pentru ca fitofagul lui Dodon are deja culoarea sangelui inseamna ca a fost scos din apa cu mult timp mai inainte de a fi fotografiat, iar in fotografie pestele este mort.

Stiuta fiind pasiunea lui Dodon pentru fotografii in stil brejnevist, putem presupune ca a trimis pe cineva sa-l cumpere de la Piata Centrala sau de la magazin anume in acest scop. Sau poate a fost recoltat cu navodul de gospodarul helesteului unde a fost Dodon sa faca un gratar", a spus Munteanu.