Un barbat arestat duminica in apropierea Casei Albe avea noua pusti si trei cutite in masina, potrivit politiei, si a fost oprit initial de fortele de ordine pentru ca a urinat in public, relateaza CNN citat de news.ro.

Ofiteri din cadrul Diviziei in uniforma a Secret Service s-au apropiat de barbat in exteriorul unei galerii de arta, in zona intersectiei dintre 17th street si Pennsylvania Avenue, langa Casa Alba, potrivit unor surse din cadrul politiei si unor documente de arestare.

Suspectul le-a declarat unor ofiteri si agenti Secret Service ca se ducea la Casa Alba pentru ca sa vorbeasca cu directorul Agentiei Nationale pentru Securitate (NSA) amiralul Mike Rogers si secretarul Apararii James Mattis - in vederea unor sfaturi despre plati neincasate si (despre) cum sa scap(e) de cipul din cap -, potrivit unui raport despre acest incident obtinut de CNN.

Barbatul conducea un automobil marca Nissan Silver din 2009, cu numere de inmatriculare apartinand Ordinului Fratiei Politiei din Tennessee.

Dupa ce a fost interogat de reprezentanti ai fortelor de ordine si a recunoscut ca are mai multe arme, potrivit raportului, barbatul a fost de acord sa i se perchezitioneze vehiculul.

In urma perchezitiei au fost gasite noua pusti, trei cutite, amortizoare si diverse tipuri de munitie.

Intre armele de foc se aflau grenade de mana si pusti de tip AR si AK.

Suspectul a fost condus la o instalatie, la Washington, 'in vederea unei observari mentale", iar ulterior a fost condus la un post de politie la DC, unde a fost acuzat de multiple incalcaari ale regimului armelor, potrivit raportului.

Era neclar imediat daca barbatul le era cunoscut anterior fortelor de ordine.