Zeci de mii de sustinatori ai liderului extremei stanga din Franta, Jean-Luc Melenchon, au iesit in strada sambata la Paris, in piata Bastille, pentru a protesta impotriva reformelor pe care le are in plan presedintele Emmanuel Macron, relateaza Reuters.

Macron intentioneaza sa reformeze radical piata muncii si sa schimbe relatiile dintre angajatori si angajati. Practic, reforma propusa de presedintele centrist ar urma sa usureze procedurile de angajare, dar si de concediere a angajatilor de catre companii.

Masurile au starnit si furia sindicatelor, insa protestele acestora au scazut in intensitate, in timp ce mitingul sustinatorilor extremei stangi a reusit sa adune cateva zeci de mii de oameni.

150 de autobuze ale formatiunii de extrema stanga a lui Melenchon au adus sambata protestatari din toata tara la Paris.

Unii dintre protestatari au adus bannere cu mesaje precum "Macron - presedintele bogatilor" si au scandat "Rezistati! Rezistati!"

Protestul de sambata aminteste de mitingul de campanie din luna martie a lui Jean-Luc Melenchon, care a adunat 130.000 de oameni pe strazile Parisului.

Cele mai recente sondaje de oponie il indica pe Jean-Luc Melenchon ca fiind in acest moment principalul rival politic al lui Emmanuel Macron si al centristilor de la Republique En Marche, formatiunea lui Macron.