Kremlinul s-a declarat, vineri, "profund ingrijorat" in legatura cu "escaladarea tensiunilor" in problema nord-coreeana, dupa ultimele "scimburi de amenintari" intre Donald Trump si Kim Jong-Un, potrivit AFP.

Dmitri PeskovFoto: Captura YouTube

"Moscova este, fara indoiala, profund preocupata de escaladarea tensiunilor in ceea ce priveste peninsula coreeana, legata de schimburile de declaratii aproape grosiere si de amenintari" lansate de cei doi presedinti, a afirmat vineri purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a indemnat din nou la "retinere" in acest caz.

Presedintele american Donald Trump a amenintat, marti, in fata ONU, ca "va distruge in totalitate" Coreea de Nord, un "regim viciat", in cazul unui atac lansat de Phenian. Trump a avertizat, in primul sau discurs in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite, ca liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, se lanseaza intr-o "misiune sinucigasa".

La randul sau, liderul nord-coreean Kim Jong-un l-a avertizat, vineri, pe Donald Trump, pe care l-a numit "nebun", ca "va plati scump" pentru declaratiile din discursul de la Adunarea Generala ONU.