Cel putin 15 persoane au murit si alte 20 sunt date disparute in Dominica, in urma uraganului Maria, a anuntat premierul Roosevelt Skerrit, citat de BBC News.

Este un miracol ca bilantul mortilor nu este de ordinul sutelor, a declarat seful Guvernului pentru un post local de televiziune, potrivit news.ro.

Oficialul a anuntat ca a petrecut ultimele 24 de ore inspectand din aer distrugerile lasate in urma de furtuna. "A fost ingrozitor", a spus el joi, de pe insula invecinata Antigua. "Nu am vazut niciodata astfel de distrugeri￯, a adaugat Skerrit.

Numeroase locuinte au fost distruse, telecomunicatiile au fost intrerupte, iar oficialii lucreaza inca pentru a le restabili. Generatoarele spitalelor au fost oprite din cauza inundatiilor.

Insula va avea nevoie de "tot ajutorul pe care il poate oferi lumea", a subliniat premierul.

Uraganul Maria a lovit in plin Dominica luni dupa-amiaza, avariind sute de case. Dupa aceea, furtuna a devastat Puerto Rico, lasand insula fara energie electrica.

Guvernatorul teritoriului, care a descris uraganul drept "cea mai devastatoare furtuna din ultimul secol", a avertizat ca reluarea alimentarii cu electricitate ar putea dura luni de zile.

Presedintele Donald Trump a afirmat ca Maria a distrus in totalitate teritoriul american si a promis ca va vizita Puerto Rico. El nu a instaurat inca starea de dezastru, dar a pus ajutoare federale la dispozitie.