Magistratii insarcinati cu ancheta privind presupusa interferenta rusa in alegerile prezidentiale din SUA vor acces la dosarele Casei Albe privind perioada de la investirea in functie a lui Donald Trump, in special cele legate de demiterea directorului FBI si despre intalnirea fiului sau cel mare cu un avocat rus, relateaza News.ro, citand BBC News.

Casa AlbaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Potrivit New York Times si Washington Post, Mueller ar fi interesat si de demiterea consilierului pentru securitate nationala Michael Flynn, in luna februarie.

Procurorul special insarcinat cu investigatia a transmis Casei Albe 13 zone de interes.

Agentii FBI au facut in iulie perchezitii la o locuinta din Alexandria, Virginia, detinuta de lobbyistul american Paul Manafort, care a condus in perioada iunie-august 2016 campania electorala a presedintelui Donald Trump si a participat la controversata intalnire dintre Donald Trump Jr. si avocata rusa Natalia Veselnitkaia.

Agentii Biroului Federal de Investigatii (FBI) au utilizat un mandat pentru a ridica documente si alte materiale, potrivit unor persoane apropiate de ancheta procurorului special Robert Mueller.

In momentul perchezitiilor, fostul manager al campaniei republicane incepuse deja sa predea documente comisiilor din Senat si Camera Reprezentantilor, care investigheaza amestecarea rusilor in alegerile prezidentiale din Statele Unite.

Aliatii fostului manager de campanie se tem ca Mueller va incerca sa construiasca orice caz impotriva lui Manafort, chiar daca acuzatiile aduse nu au legatura cu alegerile prezidentiale din Statele Unite, in speranta ca-l va forta pe acesta sa ofere informatii despre alti apropiati ai presedintelui Trump.

Presa americana a dezvaluit saptamana aceasta ca telefoanele lui Manafort au fost interceptate inainte si dupa investirea in functie a lui Trump. Echipa procurorului special insarcinat cu investigatia privind Rusia, Robert Mueller, a primit detalii despre aceste discutii.

Investigatia Departamentului american de Justitie privind posibile legaturi intre asociatii lui Trump si interferenta electorala a Rusiei a implicat Casa Alba intr-o polemica politica si legala de proportii.

Dezvaluirile ca Trump i-a cerut fostului director FBI James Comey sa renunte la ancheta vizandu-l pe fostul sau consilier pentru securitate nationala, Muchael Flynn, au dus la numirea lui Muller ca procuror special, in mai.