Uraganul Maria s-a intensificat si se indreapta spre Caraibe cu puterea unui uragan de categoria 3, unde se estimeaza ca va lovi, luni seara, Insulele Leward, scrieThe Guardian.

Maria a crescut rapid in intesitate, transformandu-se intr-un uragan major, potrivit Centrului National de Uragane (NHC). Centrul furtunii se afla la 95 de km est de Insula Martinica, iar rafalele de vant ating viteze maxime de 195 de km pe ora.

Uraganul Maria are pana in acest moment un traseu similar cu cel al Uraganului Irma si se indreapta spre Puerto Rico, Republica Dominica si Haiti. Avertizari au fost emise si pentru Insulele Guadelupa, Dominica, St Kitts, Nevis, Montserrat si Martinica. Maria va aduce "vanturi periculoase, furtuni puternice si pericol de inundatii", anunta NHC si se apropie de partea estica a Caraibelor la mai putin de doua saptamani dupa ce Irma a devastat regiunea si s-a indreptat apoi spre Florida.

NHC a mai emis o avertizare de furtuna tropicala, valabila de marti, pentru mai multe state din zona Atlanticului Mijlociu si Coasta New England in conditiile in care Uraganul Jose si-a schimbat pozitia si se indreapta spre partea nord-estica a Statelor Unite.