Fotomodelul american Emily Ratajkowski a criticat retusarea unei fotografii publicate pe coperta revistei franceze Madame Figaro, prin care ii sunt micsorati sanii si buzele, starnind numeroase reactii de sustinere pe retelele sociale, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt extrem de dezamagita sa imi vad buzele si sanii micsorati pe aceasta revista", a scris sambata tanara de 26 de ani pe contul sau de Instagram, unde are 15 milioane de abonati.

"Sper ca industria modei va invata in sfarsit sa inceteze sa incerce sa sufoce ceea ce ne face unici si sa inceapa, in schimb, sa celebreze unicitatea", a spus ea, atasand doua fotografii, originalul si varianta photoshopata care apare in Madame Figaro, si in care buzele si sanii sunt vizibili mai mici.

Revista a refuzat sa comenteze.

Fotomodelul, care a devenit celebru dupa ce a aparut in videoclipul "Blurred lines" din 2013, a starnit pe Instagram numeroase mesaje de sustinere.

Articolul din Madame Figaro consacrat lui Emily Ratajkowski reaminteste totusi ca tanara a experimentat in trecut "o stranie forma de discriminare" din cauza formelor sale.

In martie, afisul oficial al celei de-a 70-a editii a Festivalului de la Cannes cu o fotografie vizibil retusata a Claudiei Cardinale a starnit o ampla polemica, o parte a presei, feministele si internautii denuntand o dictatura a siluetelor slabe.