Ungaria va respecta decizia recenta a Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) privind cotele obligatorii de refugiati introduse de blocul comunitar, a declarat luni, intr-o comisie parlamentara, secretarul de stat in Ministerul Justitiei, Krisztian Kecsmar, citat de agentia MTI, preluata de Agerpres.

El a informat Comisia de afaceri europene a Parlamentului de la Budapesta in legatura cu decizia CJUE de la 6 septembrie, care a respins plangerea prin care Ungaria, alaturi de Slovacia, cerea anularea schemei de cote.

Decizia nu are caracter obligatoriu prin care Ungaria sa fie nevoita sa adopte masuri suplimentare, a spus Krisztian Kecsmar.

CJUE a stabilit de asemenea ca decizia privind schema de cote este aplicabila numai pana la 26 septembrie, a adaugat el.

Ungaria a contestat la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) schema obligatorie de cote care urmareste sa redistribuie intre statele membre 120.000 de refugiati din Italia si Grecia, pentru a mai reduce povara migratiei de pe umerii celor doua tari. Insa CJUE a respins contestatia Ungariei, mentinand schema blocului comunitar.