Secretarul de stat american, Rex Tillerson, va avea o intalnire cu omologul sau rus, Serghei Lavrov, la New York, inainte de deschiderea Adunarii Generale a Natiunilor Unite, intr-un moment in care relatiile dintre Washington si Moscova sunt la cel mai scazut nivel din ultimii ani, scrie Agerpres, citand AFP.

Rex Tillerson se va intalni cu Serghei Lavrov la sediul misiunii ruse pe langa ONU luni, la ora 1.00 GMT, potrivit agendei sale actualizate.

Cei doi ministri au stablit aceasta intalnire in cursul unei discutii telefonice la sfarsitul lunii august, cu ocazia unei noi etape a razboiului sanctiunilor intre Rusia si Statele Unite. Washingtonul tocmai ordonase inchiderea consulatului rus in numele "paritatii", dupa reducerea drastica a propriei prezente diplomatice pe teritoriul rus decisa de Moscova.

Intre timp, presedintele rus, Vladimir Putin, a amenintat sa reduca si mai mult personalul diplomatic american in Rusia.

Daca sosirea lui Donald Trump la Casa Alba, in ianuarie, prevestea o imbunatatire a relatiilor dintre cele doua mari puteri, acestea s-au deteriorat constant, pe fondul acuzatiilor de implicare a Rusiei in alegerile prezidentiale americane din 2016, dar si al suspiciunilor legate de o posibila intelegere secreta intre echipa de campanie a miliardarul american si Moscova.

Alte subecte de disputa sunt Ucraina, precum si viitorul Siriei.

Vladimir Putin nu va fi prezent la Adunarea Generala a ONU, unde Donald Trump va fi prezent si va tine marti un discurs foarte asteptat.