Doua turiste americane de circa 20 de ani au fost stropite cu acid clorhidric duminica dimineata la Marsilia, sud-estul Frantei, de catre o femeie ce sufera probabil de probleme psihice, a informat o sursa din cadrul politiei, citata de AFP, relateaza Agerpres.

In jurul orei locale 09.00 (07.00 GMT), o femeie "despre care se crede ca are probleme psihice (...) a stropit ochii unor oameni care se aflau in apropierea ei, in sala garii Saint-Charles", a precizat aceasta sursa, confirmand o informatie in acest sens a cotidianului La Provence.

"Nu exista caracter terorist" in aceasta agresiune, a adaugat sursa din cadrul politiei, subliniind ca agresoarea nu a vizat grupul celor patru turiste americane din cauza identitatii acestora.

Doua dintre turistele americane au fost atinse de stropii de acid. Gravitatea ranilor lor nu a fost precizata, insa una dintre ele sufera de o usoara pierdere a vederii. Ambele au parasit spitalul la mijlocul dupa-amiezii de duminica.

Plasata in arest, agresoarea, nascuta in 1976 si cunoscuta de politie in special pentru fapte de furt, si-a justificat gestul prin faptul ca ea insasi "a fost victima violentei cu acid" cand era mai tanara.