Seful diplomatiei cehe, Lubomir Zaoralek, a fost spitalizat pentru scurt timp vineri seara in urma unui accident rutier petrecut in sud-estul tarii, a anuntat ministerul Afacerilor Externe de la Praga, preluat de AFP.

Zaoralek, 61 de ani, "a suferit o rana la cap, dar starea sa de sanatate este buna", a precizat purtatoarea de cuvant a ministerului, Irena Valentova, intr-un scurt comunicat emis vineri noaptea.

"Transferat intr-un spital din Brno putin dupa accident, el a putut parasi apoi spitalul pentru a primi tratament acasa", a adaugat aceasta, potrivit Agerpres.

Zaoralek, care ocupa din 2014 postul de ministru de externe in cadrul guvernului tripartit al social-democratului Bohuslav Sobotka, isi va putea relua activitatea luni, a asigurat Valentova.

Purtatoarea de cuvant nu a furnizat alte detalii despre natura ranii ministrului Zaoralek, cap de lista al Partidului Social-Democrat CSSD la viitoarele alegeri parlamentare prevazute pentru 20 si 21 octombrie.

Coliziunea a doua masini, survenita vineri in jurul orei locale 19 (17,00 GMT), in apropierea satului Lechovice, langa Znojmo, s-a soldat cu "mai multi raniti", care au primit imediat ingrijiri la spital, a indicat un purtator de cuvant al politiei, institutie ce a anuntat deschiderea unei anchete.