Presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a gasit solutia sa isi scape concetatenii de foamete: poporul sa manance iepuri, scrie CNN, care arata ca, potrivit unui sondaj, venezuelenii au pierdut in medie peste 8,5 kg in greutate, in 2016, din cauza lipsei de mancare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Maduro a prezentat miercuri "Planul Iepure", impreuna cu ministrul Agriculturii, Freddy Bernal, intr-o reuniune care a fost transmisa pe Periscope.

Cei doi, care il acuza pe presedintele Donald Trump si Statele Unite pentru criza pe care o traverseaza Venezuela, le recomanda oamenilor sa creasca iepuri ca sursa de hrana.

"Un iepure nu este un animal de companie, ci doar doua kilograme si jumatate de carne", spune Bernal, zambind. "Atacul lui Trump impotriva poporului din Venezuela este o oportunitate sa revizuim si sa schimbam tiparele culturale de consum".

Maduro spune si el: "Prima parte a planului Iepure se misca inainte". Acesta a adaugat ca mai multi iepuri au fost deja distribuiti catorva comunitati, in cadrul unui plan-pilot.

In general, oamenii din Venezuela nu mananca iepuri, pe care ii vad mai degraba ca pe un animal de companie.

Ministrul Agriculturii a argumentat insa ca iepurii sunt usor de crescut si reprezinta o sursa de proteine.

Guvernul a majorat de trei ori salariul minim in acest an, in conditiile in care FMi estimeaza ca inflatia va ajunge in acest an la 720%.

"Cautam solutii creative in viziunea socialista", a mai spus Maduro.