Statele Unite au anuntat joi noi sanctiuni aplicate Iranului, vizand 11 entitati sau persoane care sustin Gardienii Revolutiei sau care sunt implicate in atacuri informatice asupra sistemului financiar american, relateaza news.ro care citeaza AFP.

"Toate bunurile entitatilor si persoanelor vizate sunt inghetate, in timp ce cetatenii americani au interdictia de a face comert cu ele", a anuntat Trezoreria americana intr-un comunicat.

Autoritatile SUA au precizat ca printre entitatile sanctioneze se numara una care sustine programul de rachete balistice.

In paralel, presedintele american urmeaza sa decida joi daca va prelungi suspendarea sanctiunilor economice care sunt legate de acordul in dosarul nuclear nord-coreean

La jumatatea lui iulie, administratia americana a impus noi sanctiuni juridice si financiare tintite unui numar de persoane si entitati iraniene legate de programul balistic, interzis printr-o rezolutie ONU, si Corpului Gardienilor Revolutiei, armata de elita a regimului iranian.

Congresul Statelor Unite a adoptat dupa aceea, la sfarsitul lui iulie, sanctiuni vizand Iranul, acuzat de dezvoltarea programului sau balistic, incalcarea drepturilor omului si sustinerea unor grupari - ca miscarea siita libaneza Hezbollah - catalogate drept "teroriste" de catre Washington.

In acest context de tensiuni intre cele doua tari, dupa venirea la putere a lui Trump in ianuarie, Parlamentul iranian a raspuns sanctiunilor americane adoptand o sporire semificativa a mijloacelor financiare alocate programului balistic al Iranului si Gardienilor Revolutiei.