De la inceputul anului pana pe 14 septembrie (inclusiv) au fost comise pe intreg globul nu mai putin de 973 de atacuri teroriste in urma carora si-au pierdut viata 5.611 de persoane. Numai in luna septembrie au fost inregistrate 46 de atacuri teroriste. Ca densitate geografica, cele mai multe atentate teoriste au avut loc in zona Orientului Mijlociu si majoritatea au fost comise de catre teroristi ai Statului Islamic sau de grupari afiliate Daesh.

Atacurile teroriste din 2017, pe hartaFoto: Esri

Pe langa zona Orientului Mijlociu (in special zona Siria-Irak-Turcia-Israel-Egipt), o alta zona "fierbinte" este cea formata din Afghanistan, Pakistan si Nordul Indiei unde Statul Islamic, talibanii sau organizatia terorista FATA au comis mai multe atacuri in decursul primelor 9 luni.

Somalia, Nigeria, Yemen sau sud-vestul Asiei sunt alte zone in care au fost inregistrate mai multe atentate in 2017.

Cele mai mediatizate atacuri teroriste din 2017 sunt cele care au avut loc in special in tarile occidentale, precum atacul terorist din Barcelona din 17 august in urma caruia au murit 16 persoane, cel din Manchester din 22 mai cu 22 de victime sau cel din Londra din 3 iunie cand si-au pierdut viata 8 persoane.

Vezi mai jos, in aplicatia interactiva dezvoltata de ESRI, cum si unde s-au produs atentatele teroriste din 2017:

Nu se vede aplicatia pe mobil? Click aici.