Ungaria nu va renunta la suveranitatea sa nationala in favoarea Uniunii Europene si va continua sa lupte impotriva sistemului de cote de refugiati, a declarat ministru de Externe Peter Szijjarto pentru Reuters.

In conditiile in care UE se lanseaza intr-o dezbatere intensa privind o integrare mai profunda dupa iesirea Marii Britanii, in 2019, Szijjarto considera ca cedarea din prerogativele nationale nu este calea ce trebuie urmata, potrivit news.ro.

Comentariile sale subliniaza rezistenta cu care se vor confrunta, probabil, sustinatorii unei integrari mai stranse si mai profunde - in special presedintele francez Emmanuel Macron - din partea membrilor nationalisti.

"Cu siguranta nu sunt de acord cu aceasta abordare (...), potrivit caruia, cu cat exista mai putina suveranitate la nivelul statelor membre, cu atat mai puternica va fi UE. Cred ca este o fundatura", a atras atentia Szijjarto.

Guvernul de dreapta al premierului Viktor Orban, care prezideaza in present Grupul de la Visegrad, format din patru tari central-europene, a fost unul dintre cei mai vocali critici ai politictii UE privind migratia si ai ceea ce percepe drept tentative ale Bruxelles-ului de a eroda suveranitatea statelor membre.

Szijjarto a precizat, insa, ca un domeniu in care Ungaria sustine o abordare comuna este apararea, deoarece organizarea unei armate europene ar consolida statele member, in beneficiul intregului bloc comunitar.