Un evreu ultra-ortodox, membru al partidului din Israel, a demisionat dupa ce rabinii l-au criticat pentru ca a pariticipat la nunta nepotului sau gay. Yigal Guetta a dezvaluit intr-un interviu radio ca a plecat la ceremonie acum doi ani. Acesta a spus ca desi casatoriile de acelasi sex sunt impotriva credintelor sale religioase, a vrut sa isi faca nepotul fericit, potrivitBBC.

Cinci rabini l-au acuzat pe Yigal Guetta ca a profanat numele lui Dumnezeu si au cerut ca partidul religios Shas sa-l concedieze. Casatoriile de acelasi sex care au loc in Israel nu sunt sanctionate de stat, iar cuplurile care se casatoresc in afara statului se pot inregistra in mod oficial drept cupluri casatorite.

In interviul sau la Army Radio, Guetta a explicat de ce a ales sa participe la nunta nepotului sau. "Le-am spus copiilor mei inainte sa mergem: Ar trebui sa stiti ca merge pentru a-l face pe el fericit, pentru ca este fiul surorii mele, si ea este sora mea si vreau sa o imbratisez. Dar Tora (biblia ebraica) spune ca aceasta (relatia) este interzisa si este o fapt abominabila", asa cum a fost citat de The Times of Israel. Acesta a mai adaugat "Dar ce poti face? Propria mea judecata este irelevanta aici".

Intr-o scrisoare publicata de cinci rabini, se mentioneaza ca mariajul intre persoane de acelasi sex este "o interdictie teribila, printre cele mai severe din Tora". Acestia le-au cerut conducatorilor partidului Shas "sa nu aprobe aceasta teribila profanare a numelui binecuvantat al lui Dumnezeu si sa-l inlature si sa-l concedieze imediat".