Fostul Presedinte brazilian, Luiz Inacio Lula da Silvia este cercetat de inaltul judecator anti-coruptie din cauza ca ar fi acceptat mita. El este suspectat ca ar fi lasat giganta companie de constructii Odebrecht sa cumpere terenul pentru institutul sau din Sao Paulo si sa-i ofere un apartament in apropiere. Lula neaga acuzatiile, insa este interogat de Judecatorul Sergio Moro intr-o instanta din orasul sudic Curitibia, potrivit BBC.

Fost Presedinte BraziliaFoto: YouTube

Sondajele sugereaza ca Lula este viitorul posibil premier ales in alegerile din 2018. Lula ramane liber, iar intre timp face apel impotriva sentintei. Cu exceptia cazului in care recursul sau va avea un rezultat pozitiv, el nu va putea sa participe la alegerile din 2018, iar, pe de alta parte, se confrunta si cu alte cazuri de coruptie pentru care este acuzat. Saptamana trecuta, fostul presedinte a fost acuzat de formarea unei organizatii criminale prin care a obtinut fonduri de la Petrobras.

Acesta a delcarat ca acuzatiile de coruptie au fost aduse impotriva sa pentru a-l impiedica sa candideze la alegeri.

Lula a condus tara intre anii 2003 si 2011 si s-a bucurat de o mare popularite la acea vreme. Fostul sau om de incredere, Antonio Palocci, a aprobat saptamana trecuta acuzatiile care ii sunt aduse lui Lula si spune ca acesta a fost de acord cu faptul ca Odebrecht va plati 96 de milioane de dolari pentru Partidul Muncitorilor in schimbul contractelor comerciale si a beneficiilor.