Autoritatile ucrainene l-au informat oficial marti pe fostul presedinte ucrainean Mihail Saakasvili ca este acuzat de trecerea ilegala a frontierei, informeaza Xinhua. Un document in acest sens i-a fost inmanat la Lvov, scrie Agerpres.

Ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov, a precizat ca este vorba de o infractiune care poate fi pedepsita cu pana la cinci ani de inchisoare, adauga DPA.

Saakasvili s-a intalnit cu oficiali ai politiei si granicerilor langa hotelul de lux Leopolis din Lvov, unde s-a cazat dupa ce a intrat in Ucraina duminica. Sustinatorii sai au fortat un cordon de militari si l-au tras pe teritoriul ucrainean. Anterior, autoritatile de la Kiev ii interzisesera sa intre in tara, din Polonia, cu un autobuz, apoi cu trenul.

Fost presedinte al Georgiei din 2008 pana in 2013 si guvernator al provinciei ucrainene Odesa din mai 2015 pana in noiembrie 2016, Saakasvili este in prezent apatrid. Tara sa de origine i-a retras prima cetatenia, iar in iulie anul acesta Ucraina a luat o masura similara. El demisionase din functia de guvernator si il acuzase pe presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, ca isi jefuieste poporul.