Noua Miss America, Cara Mund, l-a criticat in timpul concursului de frumusete pe presedintele SUA Donald Trump pentru retragerea Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris, potrivit The Telegraph. Cara Mund, in varsta de 23 de ani, a participat ca Miss Dakota de Nord in concursul de frumusete de duminica din Atlantic City pe care l-a si castigat, devenind Miss America 2018.

Miss America 2018, Cara MundFoto: Hotnews

Ea a spus ca "este o decizie gresita" si ca "exista dovezi ca incalzirea globala exista, iar Statele Unite ar trebui sa ia parte la masa discutiilor". Miss America a spus ca nu o intereseaza de impactul pe care il poate avea acest raspuns asupra sanselor sale de a castiga.

Mund le-a spus jurnalistilor ca nu a fost ingrijorata daca opinia ei nu era impartisita si de juriu si nu s-a aratat ingrijorata daca Donald Trump o va critica pe Twitter.

"Este presdintele nostru si trebuie sa il sprijinim. S-ar putea sa nu fiu de acord cu toate parerile lui, dar asta nu inseamna ca nu il voi sprijini pe presedinte", a spus noua Miss America.

Donald Trump a decis anul acesta sa retraga Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris care propune reducerea gazelor de emisie cu efect de sera.

Trump a trebuit sa paraseasca in 2015 concursurile de miss pe care le organiza din cauza participarii la alegerile prezidentiale din 2016, dar si din cauza unor remarci rasiste si rautacioase la adresa unor concurente care s-ar fi ingrasat.