Opozitia liberala rusa a revendicat, luni, un progres electoral neasteptat in alegerile locale desfasurate duminica la Moscova, intr-un peisaj politic dominat in mare parte de partidul Kremlinului, Rusia Unita. Opozitia a salutat obtinerea unui procent de aproximativ 15% la Moscova, insa partidul lui Vladimir Putin a castigat, potrivit Comisiei Electorale, aproape 75% dintre locurile puse la bataie in alegerile locale din capitala rusa si a obtinut rezultate coplesitoare si in afara Capitalei, noteaza AFP.

Fostul deputat de opozitie Dmitri Gudkov, care a contribuit la formarea unei aliante formata din candidati independenti si diferiti militanti inaintea acestui scrutin, a declarat ca peste 260 de candidati ai opozitiei au castigat locuri dupa alegerile locale din capitala Rusiei.

Cele 260 de locuri ar reprezenta circa 15% dintre locurile de consilieri locali din diferite raioane ale Moscovei.

"Oamenii au votat pentru schimbare, pentru figuri noi. Exista o dorinta puternica pentru acest lucru", a declarat Dmitri Gudkov.

In ciuda acestor rezultate modeste, dar salutate de opozitie, Comisia Electorala a anuntat ca aproape 75% dintre locurile din capitala vor reveni, dupa alegerile locale, Partidului Rusia Unita, care a obtinut, de asemenea, rezultate coplesitoare si in celelalte regiuni ale tarii.