Marea Britanie ar putea inaspri controalele persoanelor care imigreaza in Uniunea Europeana fara sa fie nevoita sa paraseasca blocul comunitar, a spus fostul premier britanic Tony Blair, potrivit Reuters siPolitico.eu.

Tony Blair (foto arhiva)Foto: Agerpres

Fostul premier britanic Tony Blair a scris intr-un raport in Sunday Times ca un factor principal in decizia oamenilor de a vota iesirea din UE a fost impactul imigratiei in serviciile publice, dar ca Brexitul poate si ar trebui oprit.

"Putem reduce lucrurile pe care oamenii le considera a fi daunatoare prin imigratia europeana, atat prin schimbarea politicii interne, cat si prin acceptarea schimbarii in interiorul Europei prin principiul libertatii de miscare", a scris Blair.

Raportul publicat de Blair privind migratia sugereaza masuri de inasprire a regulilor privind accesul la beneficii precum asistenta medicala si alocatii pentru copii, dar face apel si la masuri pentru a forta migrantii UE sa se inregistreze la sosirea in Marea Britanie si să îi nlocheze pe aceia care nu reușesc să facă acest lucru de la închirierea unei locuințe sau deschiderea unui cont bancar.

Întreprinderile și universitățile britanice ar putea, de asemenea, să acorde prioritate cetățenilor din Regatul Unit față de cetățenii UE.