Comportament nesabuit al Coreei de Nord este o amenintare globala si necesita un raspuns global, a declarat duminica secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, citat de Reuters.

Jens StoltenbergFoto: AGERPRES

NATO nu este direct implicata in criza, insa dupa recentele teste nucleare efectuate de Phenian, a cerut in mod repetat Coreei de Nord sa renunte la programele sale nucleare.

"Comportamentul nesabuit al Coreei de Nord este o amenintare globala si necesita un raspuns global care, desigur, include si NATO", a afirmat Jens Stoltenberg intr-un interviu acordat BBC.

Jens Stoltenberg a refuzat sa precizeze daca amenintarea Coreei de Nord la adresa teritoriului american Guam a activat articolul 5 al NATO, care spune ca un atac impotriva unui membru al Aliantei este un atac impotriva tuturor.

"Acum ne concentram in totalitate asupra modului in care putem contribui la o solutie pasnica pentru acest conflict", a subliniat el.

Ministrul britanic al apararii, Michael Fallon, a declarat, de asemenea, ca un conflict militar ar trebui evitat cu orice pret.