Cateva mii de oameni au iesit in strada la Londra, cerand ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana. Participantii la asa-numitul Mars al Oamenilor pentru Europa au mers in mars prin centrul Londrei, pana in Piata Parlamentului, scrie News.ro, citand BBC. Participantii la protestul de sambata, multi dintre ei imbracati in albastru si galben si cu drapele UE, au fluturat pancarte pe care scria "Iesire din Brexit".

Liderul Partidului Social-Democrat, Vince Cable, a declarat ca tot mai multi oameni sunt ingrijorati de impactul Brexit.

Baroneasa conservatoare Patience Wheatcroft le-a spus manifestantilor ca trebuie sa faca in continuare campanie pentru a ramane in UE: "Trebuie sa oprim Brexit. De cand am aderat la UE am avut o perioada fara precedent de pace si prosperitate. Trebuie sa fie corect sa incercam sa pastram acest lucru. Nu este nedemocratic sa incercam sa convingem electoratul sa se mai gandeasca o data in legatura cu Brexit. Astfel functioneaza democratia."

O protestatara a declarat ca ia parte la mars pentru ca se simte "complet violata de ideea Brexitului": "Am trait, muncit si iubit in Europa de ani de zile. Intreaga mea existenta a fost o existenta europeana. Sotul meu are o afacere in Europa. Am lucrat ani de zile sa o construim. Ce se va intampla cu ea?"

Marsul vine inainte ca parlamentarii britanici sa voteze luni un proiect de lege care urmeaza sa anuleze intrarea Regatului Unit in Uniunea Europeana.