Coreea de Sud se teme ca Phenianul se pregateste sa efectueze un nou test nuclear pentru a marca aniversarea fondarii statului nord-coreean, pe data de 9 septembrie, relateaza AFP.

Kim Jong Un langa o presupusa bomba cu hidrogenFoto: KCNA

Pe parcursul acestei saptamani, numerosi oficiali sud-coreeni au avertizat ca nordul ar putea lansa o alta racheta balistica intercontinentala, in ciuda sanctiunilor impuse Phenianului si pe fondul escaladarii tensiunilor cu Statele Unite.

Phenianul isi marcheaza aniversarea fondatoare in fiecare an cu mare fast si cu o parada militara. Anul trecut, Coreea de Nord a efectuat un test nuclear pe 9 septembrie.

Regimul nord-coreean a anuntat duminica trecuta ca a testat cu succes o noua bomba cu hidrogen, proiectata pentru a fi atasata de noile rachete balistice intercontinentale testate in ultimele luni de catre Phenian.

Televiziunea de stat de la Phenian a transmis ca detonarea unei bombe cu hidrogen a fost ordonata de liderul Kim Jong-un si s-a dovedit un "succes complet", fiind vorba despre un pas "semnificativ" in completarea programului nuclear al Coreei de Nord.