Un numar de 400.000 de turisti straini care au vizitat Bulgaria in acest an vor primi o carte postala de felicitare din partea ministrului bulgar al Turismului, Nikolina Angelkova, in conditiile in care, in alte tari europene, populatia protesteaza impotriva turistilor, informeaza AFP.

Cartile postale, cu mesajul "Va multumim ca ati ales Bulgaria!" si imagini cu mormantul trac din Kazanlak si manastirea ortodoxa de la Rila, vor fi trimise unui numar de 400.000 de turisti alesi la intamplare dintre cei cinci milioane de turisti straini care au vizitat Bulgaria in primele sapte luni ale anului, a precizat, joi, Ministerul bulgar al Turismului, potrivit Agerpres.

Spre deosebire de unele metropole europene care sufera de o suprasaturatie turistica, Bulgaria (7,1 milioane de locuitori) se bucura ca a gazduit cinci milioane de vizitatori straini in perioada ianuarie-iulie 2017, in crestere cu 7,2% in ritm anual.

Ministrul bulgar al Turismului, Nikolina Angelkova, a precizat ca aceste carti postale vor purta semnatura sa, iar adresele destinatarilor au fost obtinute de la hoteluri.

"Vrem sa le multumim personal", a declarat Angelkova, adaugand ca cea mai buna publicitate este cea de la om la om.

Veniturile din turism constituie aproximativ 13% din Produsul Intern Brut al Bulgariei, care este renumita drept una din cele mai ieftine destinatii turistice din Europa, fiind preferata de germani, rusi si britanici.