Premierul ungar Viktor Orban a admis vineri ca tara sa trebuie sa "recunoasca" mecanismul de primire obligatorie a refugiatilor in cadrul UE, dupa ce Curtea europeana de Justitie a respins un recurs formulat de Budapesta si Bratislava, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ungaria este o tara membra a Uniunii Europene. Ea trebuie sa respecte tratatele si sa recunoasca deciziile Curtii"", a declarat acesta, la postul national de radio.

Cu toate acestea, "nu este un motiv de modificare a politicii de respingere a migrantilor" pe care Budapesta o practica de ani de zile, a subliniat liderul conservator, subliniind ca "decizia Curtii nu obliga Ungaria sa faca nimic".

Varf de lance al opozitiei europene in fata valului de migranti din Europa, Orban denuntase joi "violenta" mecanismului de cote obligatorii, afirmand ca Ungaria refuza sa devina o "tara de imigratie".

Ungaria si Slovacia au intentat un recurs impotriva planului european de relocare, adoptat in 2015 pentru a ajuta Grecia si Italia. Acest recurs a fost insa respins "in integralitate", miercuri, de Curtea de Justitie.