Premierul ungar Viktor Orban i-a adresat o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, in care mentioneaza - referitor la problema afluxului de migranti - ca interpretarea pe care acesta din urma o da ''solidaritatii'' nu este conforma nici legislatiei europene si nici traditiilor istorice ale Ungariei, transmite joi agentia MTI.

''Spre deosebire de unele state mari ale UE, Ungaria nu are un trecut colonial'' si prin urmare nici nu are vreo obligatie fata de tarile de unde vin migrantii care ajung acum in Europa, subliniaza Orban in scrisoarea prin care continua disputa cu Bruxelles-ul dupa ce Curtea de Justitie a UE (CJUE) a respins miercuri contestatia Ungariei si a Slovaciei impotriva cotelor obligatorii de refugiati.

''Ungaria nu este o tara de imigranti si nici nu doreste sa devina una'', mai precizeaza seful guvernului ungar. Anterior, el a cerut Comisiei Europene sa plateasca jumatate din costul de circa 800 de milioane de euro pe care Ungaria l-a suportat pentru securizarea frontierei sale sudice, unde a ridicat un gard pentru a opri migrantii sa intre in aceasta tara si in spatiul Schengen, potrivit Agerpres.