China a acceptat joi ca ONU sa ia noi masuri impotriva regimului nord-coreean dupa ultimul test nuclear, dar cere si dialog pentru detensionarea situatiei, potrivit ministrului chinez de Extene, relateaza News.ro citand Reuters.

"Avand in vedere noile dezvoltari ale situatiei din peninsula coreeana, China este de acord sa fie oferit un raspuns suplimentar de catre Consiliul de Securitate al ONU si sa se ia masurile necesare", a spus ministrul chinez de Externe, Wang Yi, citat de Reuters.

Scopul actiunilor internationale trebuie sa fie limitarea programelor nucleare si balistice ale Coreei de Nord, a mai spus oficialul chinez, care a pledat si pentru reluarea dialogului si consultarilor.

Reactia vine din partea celui mai mare partener comercial al regimului de la Phenian, ale carui schimburi reprezinta 92% din totalul realizat de Coreea de Nord anul trecut. China ofera si sune de mii de tone de combustibil si petrol regimului coreean.

Presedintele american Donald Trump a solicitat Chinei sa-si intensifice eforturile de a tine in frau Pheinianul, dupa un raspuns ezitant al Beijingului marti.