Presedintele rus Vladimir Putin a ironizat joi o decoratie care i-a fost acordata in 2013 secretarului american de Stat Rex Tillerson, apreciind ca, desi in prezent fostul PDG al gigantului petrolier ExxonMobil are un "anturaj gresit", ar putea reveni "pe calea cea buna", scrie AFP.

Vladimir PutinFoto: en.kremlin.ru

Nominalizarea de catre Donald Trump a lui Rex Tillerson ca sef al diplomatiei americane a alarmat criticii presedintelui american, deoarece fostul sef al celui mai mare grup petrolier din lume a lucrat peste 20 de ani cu Rusia iar Vladimir Putin i-a acordat in 2013 Ordinul Prieteniei.

"I-am dat Ordinul Prieteniei lui Tillerson in urma cu ceva timp. Dar (...) a inceput sa aiba un anturaj gresit si a cam trecut de cealalta parte", a declarat presedintele rus, in cadrul unui forum economic la Vladivostok (Extremul orient rusesc).

"Dar sper ca vantul cooperarii, al prieteniei si al colaborarii il va aduce pe drumul cel drept", a continuat acesta, pe un ton de gluma.

Rex Tillerson a lucrat timp de 20 de ani pentru a impune ExxonMobil ca un actor cheie in sectorul petrolier rusesc, semnand contracte faraonice si multiplicand contactele cu Vladimir Putin inainte de a fi numit secretar de Stat in echipa lui Donald Trump.