Cu alegerile parlamentare batand la usa, partidele politice din Germania, agentiile de securitate si organizatii de verificare a informatiile cauta protectie impotriva stirilor false si scormonesc internetul dupa semne de dezinformare care ar putea altera rezultatul votului, relateazaPolitico.eu.

Desi, pana acum nu au fost relatate stiri false, care sa vizeze politicieni, precum Angela Merkel, favorita la propria succesiune, sau subiecte precum criza refugiatilor, politicienii se tem ca Germania s-ar putea confrunta cu un flux de stiri false, hackeri digitali si discursuri de ura pe ultima suta de metri inainte de alegerile din 24 septembrie.

“Campaniile dezinformate inca nu au avut efect asupra electoratului german”, a spus directorul adjunct al unui think tank din Praga care urmareste stirile false despre Germania pe continent.

Astfel, nemtii se tem de un atac informatic similar cu cel de laalegerile prezidentiale din Franta, cand au fost publicate emailurile de campanie ale partidului lui Macron.

Ziarele locale - multe dintre ele care inca primesc subsidii guvernamentale - au stabilit sau au extins programe de verificare a faptelor.