Un avion al companiei nipone Japan Airlines (JAL), cu destinatia New York, a revenit marti, la putin timp dupa decolare, pe aeroportul Tokyo-Haneda, din cauza unei probleme la motor declansata probabil - spune compania - de o pasare, scrie AFP.

Avionul, un Boeing 777 cu 248 de persoane la bord, dintre care 15 membri ai echipajului, a decolat in jurul orei 11,00 (02,00 GMT), dar comandantul de zbor a decis sa revina pe pista, dupa o alerta care viza o anomalie.

Televiziunea privata TBS a aratat imagini cu aparatul cu un reactor din care au iesit in mai multe randuri flacari.

"Se pare ca o pasare a lovit reactorul stang in momentul decolarii", a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Totusi, potrivit televiziunii NHK, primele analize nu conduc neaparat la aceasta ipoteza si cea a unei probleme inerente a reactorului este avuzat in vedere.

"Imediat dupa decolare, am auzit mai multe zgomote si avionul s-a miscat, dar toti pasagerii si-au pastrat calmul", a povestit un pasager de 57 de ani.

Nicio persoana nu a fost ranita.

Avionul a renuntat la o parte din carburant pentru a pierde din greutate, inainte de aterizare.

Iarba de langa pista a inceput sa arda, probabil din cauza caderii unei piese in flacari, a precizat ministerul Transporturilor.

Incidentul nu a perturbat traficul pe Haneda, al cincelea cel mai frecventat aeroport din lume, cu peste 75 de milioane de pasageri anual.