Ministrii de Comert ai SUA, Canada si Mexic au declarat marti ca s-a facut progres la nivelul comunicarii de a imbunatati Acordul NAFTA, subliniind ca in unele zone, si-au consolidat propunerile intr-un singur text, noteaza Reuters.

Cele trei tari au incheiat a doua runda de discutii pentru a moderniza Acordul NAFTA.

"In ultimele cinci zile, mai multe grupuri de lucru compuse din experti in domeniul comertului international au muncit cu sarguinta pentru a avansa stadiul negocerilor", potrivit unei declaratii ale celor trei tari.

Ministrul de Externe si cel al Economiei ai Mexicului se vor intalni cu oficiali de top din SUA saptamana asta, in Washington, pentru a discuta despre comert, in contextul amenintarilor lui Donald Trump de a elimina pactul comercial NAFTA, potrivit administratiei din Ciudad de Mexico, noteaza Reuters.

Ministrul de Externe, Luis Videgaray, si Ministrul Economiei, Ildefonso Guajardo, se vor intalni cu Secretarul Comertului, Wilbur Ross, reprezentatul Comertului, Robert Lighthizer, si ginerele lui Trump, Jared Kushner, a afirmat ministerul de externe mexican.