Fostul presedinte al SUA, Barrack Obama a declarat marti ca decizia administratiei Trump de a anula programul de protejare a imigrantiilor ilegali care au intrat in Statele Unite ale Americii ca minori este "cruda" si "gresita", potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sa ne facem intelesi: actiunea de astazi nu este necesara din punct de vedere legal", a scris Obama pe Facebook.

"Este o decizie politica si o intrebare morala. In ciuda tuturor preocuparilor si reclamatiilor pe care americanii ar putea sa le aiba despre imigratie in general, nu ar trebui sa amenintam viitorul acestui grup de tineri care sunt aici fara nicio vina, care nu ridica nicio amenintare si care nu iau nimic de la noi", a adaugat Barrack Obama

Presedintele Donald Trump a decis sa abroge programul DACA, initiat de Barack Obama, care-i protejeaza pe tinerii imigranti fara acte, relateaza BBC News, potrivit News.ro.

El a hotarat sa acorde Congresului un termen de sase luni pentru ca sa elaboreze un proiect de lege care sa inlocuiasca "Suspendarea actiunii pentru sosirile in copilarie" (Deferred Action for Childhood Arrivals, Daca), declara surse citate de presa americana.