Cancelarul german Angela Merkel si presedintele american Donald Trump au convenit rapid, intr-o convorbire telefonica purtata luni, asupra necesitatii unor sanctiuni mai dure din partea ONU impotriva Coreei de Nord, informeaza Reuters.

"Cei doi au fost de acord ca testarea unei bombe cu hidrogen reprezinta o escaladare noua si inacceptabila din partea regimului nord-coreean", a declarat Steffen Seibert, purtator de cuvant al guvernului german. Cancelarul si presedintele au fost de parere ca presiunile comunitatii internationale impotriva conducerii de la Phenian trebuie sa continue, iar Consiliul de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite trebuie sa adopte rapid noi sanctiuni, mai stricte.

Merkel i-a comunicat lui Trump intentia Germaniei de a insista pentru masuri mai dure impotriva Coreei de Nord din partea Uniunii Europene. "Scopul este de a descuraja Coreea de Nord sa incalce legislatia internationala si de a obtine o solutie pasnica pentru conflict", a precizat purtatorul de cuvant, potrivit Agerpres.